...The happiest person don't necessarily have the best of everything. They just make the most of everything comes their way <3 Happiness lies for those who have cried, hurted, searched and tried. For only they can appreciate the importance of people who have touched their lives...

Tuesday, February 11, 2014

Final Semester dah ke kita?

Assalamualaikum . Hello February!


Sedar tak sedar dah bulan February . Less than 3 months I’ll be graduating. Terasa baru je sangat jejak kaki di taman ilmu dan budi ni. Rasa sayang nak tinggalkan.


Result semester pun dah dapat . Dan Alhamdulillah.


Sembang kosong punya sembang kosong tadi buka lah blog kejap . Lihat mana yang patut . Lepas tu tertengok total old entries dari setahun ke setahun semakin berkurang. Persoalannya, kenapa? Padahal kemain lagi berjanji pada diri nak tambahkan entries dari tahun dulu. Bikin malu deh.


Dari setahun ke setahun kita semakin tua. Sikap malas menaip itu automatik muncul dalam diri ini. Tapi Alhamdulillah, jumlah visitor yang datang setiap hari tak pernah putus walaupun tak ada benda sangat nak kongsikan bersama.


Kepada yang tak berapa rajin online blog aku ni tapi tiba tiba dia terdetik singgah baca entry ni, bolehlah jenguk aku di twitter atau fesbuk. Tekan je link kat sebelah kanan blog. I spent 0.0001 of my free time there.



Thanks for reading this entry :)









Friday, January 10, 2014

GenG ReunioN

Assalamualaikum wahai kakak kakak yang lawa dan abam abam sekalian. Eh?


Dah lama rasanya tak update cerita pasal kehidupan seharian. Hidup aku memboringkan weh. Asyik makan, tidur, lepak, membaca bukunya tetap jugak malas. Final sem ni memang sangat sibuk. Tak sempat nak timbang berat badan pun. Aku rasa aku dah makin kurusss sekarang. Makan tak cukup sebab hidup macam penuh dengan buku sajo. Pandang kiri kanan atas bawah memang ada buku je. Wahh daebak. Final year student memang cenggini kah?


Ke aku sorang je?


Elok elok dulu banyak masa keluar lepak, photoshoot bagai, sekarang dah jarang dah. Lama tak pegang dslr rasa macam menggigil tangan. Kesian kakeno beta. 


Gambar ni diambil time keluar reunion geng2 sekolah je. Tapi sebab ramai tak balik cuti sem lagi, maka kami2 je lah yang ada. Time orang cuti, kami2 dah dekat uni masing2 lah pulak. Er. Ni aku marah ni.


Tapi serius seronok gila dapat jumpa balik geng2 lama sambil imbau nostalgia dulu dulu kala. Macam macam cerita ada. Tu belum jumpa yang sekolah rendah lagi. Sumpah aku tak tahu nak cerita kenangan sekolah rendah yang mana satu. Sebab time tu lah aku paling nakal. Sakat orang nombor satu. Arggh. Taknak cerita.. Bila masuk sekolah menengah baru la baik sikit. Sekolah agama kan. Hihi


Ah. Dahlah cerita. Tengok gambar je lah. Most of these pictures pun dah lama terperuk dalam laptop. Ada sikit sikit yang aku dah upload dalam fesbuk. kbai




Tudia budak bisness. tak habis habis kira duit je keje dia. ni bespren aku dari sekolah rendah. dia banyak simpan rahsia aku. biar pecah di mulut katanya. ceh.

Ni wanie. dia ni pandai masak tauu. sape2 kawin dengan dia memang bertuah. aku plan nak buat rumah tepi rumah dia nanti. senang nak cekup makanan dari dapur dia. kehkeh

Letih tunggu makanan. ni buat makanan ke baru nak pergi pasar beli sayur2 ni..dah boleh tidur dah rasanya. lama kemain

Saja nak tunjuk henpong baru tittew. muah. sayang sangat. yang ni bespren aku belikan. baik kan dia

Ada orang kata muka aku iras2 kawan aku yang kat tengah tu. hm. tak sama. dia cantik, aku manis. mana sama. wuwu

Ni gambar skema. selalu je nak posing peace gittew. kemonn la

Gambar mula2 kemain malu2 kucing. lama2 naik hantu jugak budak2 sekalian ni. amboi amboi..



Pesan Pada Diri

Pesan Pada Diri